gallery/5683435445

 

Hur man spelar på Sport: Betting Strategi och Bonusa

 

Sport Betting Strategi

 

 

 

Betting har vuxit sig enormt i Sverige under den senaste tioårsperioden, med detta så kan det också vara svårt som spelare att veta vart man ska vända sig för att hitta en bra betting guide, få rätt tips och hitta bra bonusar. Här kommer vi att grundligt gå igenom allt du behöver veta när du ska komma igång med betting. För här kommer du bland annat hitta;

 

 • Betting tips - vad du ska tänka på när du bettar

 • Odds bonusar - vad som är en bra odds bonus

 • Omsättningskrav - vad ett omsättningskrav innebär

 • Live betting - vad som är bra att veta när du livebettar

 • Cash Out - vad cash out är för något

 • Asian Handicap - hur asian handicap funkar

 • Mobilbetting - vad som är bra att veta när man bettar med mobilen
   

BETTING TIPS

 

Betting tips är ett behov som är stort bland alla sportsbettare. Vi ska ge dig lite generella tips och råd för dig som tänkte börja med betting, för vi vet att det kan vara mycket att tänka på när man ska börja med betting. Det finns idag oändligt många funktioner och spelbolagen tävlar mot varandra om att erbjuda flest och bäst betting upplevelser åt sina kunder.

 

 

Betting Tips; Välja rätt spelbolag

 

 

Första steget är ju att välja ett spelbolag som passar dig, som du kanske vet så finns det en mängd olika spelbolag där alla lockar dig på olika sätt till att sätta in pengar. De allra flesta spelbolag idag erbjuder också funktioner som cash out, live betting, betting med mobilen och odds bonusar, så du kommer få svårt att gallra spelbolag utifrån detta. Det man istället får leta efter är vilka som har bäst odds, vilka som erbjuder sporterna som man letar efter och vilka som har snabbast uttag och enkel registrering. Just enkel registrering och snabba uttag är det som har blivit viktigt för spelare. Det har också spelbolagen uppmärksammat och det är om snabba uttag och spel utan konto som man hör om i spelreklam. Så ett första tips kan vara att välja ett spelbolag som erbjuder spel utan konto och som har snabba uttag.

 

Vad skiljer spelbolagen åt?

 

Spelbolagen idag håller hög standard och det är få spelbolag som sticker ut vid första anblicken. Men börjar man bli en van bettare så kommer man snabbt upptäcka att det går att sålla ut de bra spelbolagen från de mindre bra. Först och främst vill man säkerligen ha de bästa oddsen och här får man själv göra lite research för det kan skilja sig från de olika sporterna och från dag till dag. Så ett bra tips är att registrera sig på olika betting bolag och sen helt enkelt jämföra oddsen på de marknader som man önskar spela på och på så sätt hitta spelbolagen med bäst odds. Det som man också kan kolla efter är om spelbolaget som man är intresserad av erbjuder spel utan konto och hur lång tid det tar att få ut sina vinster. Detta brukar vara två indikatorer på hur bra ett spelbolag är idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODDS BONUSAR

 

Odds bonusar är ett sätt som spelbolagen använder sig av till att locka till sig nya kunder och det har knappast undgått något med tanke på reklamen som görs för detta. Som spelare så är man ständigt på jakt efter de bästa och senaste odds bonusarna. När man blivit en van spelare så vet man också vad som är en bra odds bonus och vad som är en mindre bra odds bonus och det ska vi titta lite närmare på nu. En odds bonus kan se ut på lite olika sätt;

 

 • Insättningsbonus

 • Gratisspel

 • Riskfritt spel

 • Oddsboost

 

Insättningsbonus

 

En insättningsbonus innebär kort och gott att spelbolaget matchar din insättning upp till ett visst belopp. En vanlig insättningsbonus är 100% upp till 1.000 kronor, vilket innebär att du får 1.000 kronor av spelbolaget om du gör en insättning på 1.000 kronor. Du har då sammanlagt 2.000 kronor att spela för, bonusen kommer dock med ett omsättningskrav som gör att du måste placera spel för en viss summa pengar innan pengarna är upplåsta och redo för uttag.

 

 

Gratisspel

 

Ett gratisspel innebär att du får placera ett spel på spelbolagets bekostnad. Vanligast här är att du får tillbaka vinsterna från det placerade spelet men inte pengarna för insatsen. Denna bonus är inte lika vanlig idag som den var tidigare, men förekommer fortfarande. Fördelen med gratisspelet är att vinsten du får tillbaka ofta kommer utan omsättningskrav vilket innebär att du kan ta ut dina vinster direkt.

 

 

Riskfritt spel

 

Den näst vanligaste odds bonusen är riskfritt spel. Ett riskfritt spel är precis som det låter, när du registrerar dig som ny kund på vissa spelbolag och gör en insättning så får du spela för en viss summa pengar helt riskfritt. Skulle du alltså förlora ditt första spel så betalar spelbolaget ut pengarna som du förlorade tillbaka till dig. Skulle ditt spel vinna så fungerar det precis som vanligt och du får behålla dina vinster. Vissa riskfria spel kommer med omsättningskrav på beloppet som återbetalas till dig och vissa gör det inte.

 

 

Oddsboost

 

En allt vanligare odds bonus är oddsboosten. Med en oddsboost så får du ett förhöjt odds på vissa utvalda matcher när du registrerar dig som ny kund hos ett spelbolag. Det nya oddset innebär att din vinst blir större om ditt spel går in. Vinsterna från en oddsboost brukar komma med ett omsättningskrav, vilket gör att du kommer behöva omsätta en viss summa pengar ifall spelet med oddsboosten går in.

 

 

OMSÄTTNINGSKRAV

 

Omsättningskrav är, som vi också nämnt ovan, ett sätt för spelbolagen att sätta vissa krav på en bonus som betalas ut. Det är också genom att titta på omsättningskravet som man kan avgöra huruvida en odds bonus är en bra bonus eller inte. För ju högre omsättningskrav desto mindre sannolikt är det att du lyckas låsa upp din bonus och göra en vinst på bonusen. Ett omsättningskrav kan se lite olika ut, antingen är omsättningskravet knutet till bonussumman eller så är gäller omsättningskravet på din insättning och på bonussumman.

 

Det är viktigt att hålla koll på vad som gäller för respektive bonus så du vet om hur mycket du förväntas omsätta innan du kan göra ett uttag. Om du begär ett uttag innan du har uppfyllt omsättningskravet så finns det risk att din bonus avbryts och återbetalas tillbaka till spelbolaget. Så ett tips är att leta efter bonusar som har låga omsättningskrav för då har du störst chans att lyckas omsätta din bonus och därmed göra en vinst. Ett omsättningskrav brukar också ha ett minimum odds som innebär att omsättningskravet endast uppfylls om man spelar till en viss typ av odds. Till exempel kan det vara att minimum oddset är 1.8, då måste man spela för minst 1.8 i odds för att spelet ska gälla mot omsättningskravet.

 

 

LIVE BETTING

 

Live betting har blivit ett allt mer populärt inslag bland bettare och är något som de allra flesta spelbolagen erbjuder idag. Live betting gör att du kan få lite extra spänning när du följer en match. Kanske har du gjort din research och vet att hemmalaget brukar göra mål sista delen av matchen, då kan det vara läge att placera ett live bet på just den utgången. Eller kanske trycker ena laget på och du tror att de till slut kommer få in bollen, då kan man lita på sin magkänsla och spela på att det laget gör nästa mål. Med live betting så kan du också hitta bättre odds än vad man kan göra innan matchen och det kan vara svårare för spelbolagen att sätta korrekta odds, i synnerhet om du själv följer matchen så kan man identifiera odds som tycks vara mer spelvärda än andra. Live betting har blivit oerhört populärt och spelbolagen tävlar konstant mot varandra i att erbjuda bäst och flest live odds.

 

 

CASH OUT

 

När vi är inne på live betting så är det också läge att nämna cash out, för cash out är en annan funktion som blivit omåttligt populärt i takt med att allt fler följer sina spel live genom att titta på matchen man spelat på. Cash out erbjuder dig då möjligheten att säkra din vinst eller att minska din förlust. Med cash out kan du alltså stänga ditt spel, oavsett om du är på väg att förlora det eller om det är på väg att slå in. Även här så kan det ju finnas olika anledningar till att man vill stänga sitt spel.

 

Det kan vara så att man har fler spel parallellt som är på väg att förloras och man vill då minimera sina förluster en aning genom att stänga sitt spel som man tror är på väg att förloras. Du kan i och med detta säkra upp en liten summa av ditt spel som annars hade gått helt förlorat om du inte stänger spelet innan matchen är slut. Det kan också vara så att ditt spel i matchens slutskede är på väg att gå in, men du ser också att laget som du inte spelat på trycker på allt mer för ett mål och du väljer att ta det säkra före det osäkra och säkra din vinst. Din vinst blir då lite lägre än vad den hade blivit om matchen spelats klart, men samtidigt hade du ju inte vunnit något om laget som du spelat på släppt in det där förödande kvitteringsmålet.

 

ASIAN HANDICAP

 

Asian handicap är ett system som kan se komplicerat ut, men vi ska nu förklara systemet för dig som gör att du snabbt kommer inse att det ser svårare ut än vad det är! Asian handicap är också ett väldigt populärt sätt att betta på och har sitt ursprung i asien, vilket namnet också föreslår. Vi listar här de allra vanligaste systemen, det finns fler än det vi presenterar här men det fungerar alltså då på samma sätt.

 

0 (dnb = Draw No Bet)

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen

Om matchen slutar oavgjort får du tillbaka din insats

Förlorar laget förlorar du din insats.

 

-0,25

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen.

Slutar matchen oavgjort får du tillbaka halva din insats

Förlorar laget förlorar du din insats.

 

-0,5

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen.

Slutar matchen oavgjort eller om ditt lag förlorar förlorar du din insats.

Detta påminner om den traditionella 1X2 marknaden, där du endast vinner på ett av alternativen.

 

-0,75

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen med minst två mål.

Vinner ditt lag med ett mål så får du tillbaka halva insatsen.

Slutar matchen oavgjort eller om ditt lag förlorar förlorar du din insats.

 

-1,0

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen med minst två mål.

Vinner ditt lag med exakt ett mål så får du tillbaka hela insatsen.

Slutar matchen oavgjort fårt eller om ditt lag förlorar förlorar du din insats.

 

+0,5

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen eller spelar oavgjort.

Om ditt lag förlorar matchen förlorar du ditt spel.

Detta är en så kallad dubbelchans där du vinner på två av tre utfall av matchen.

 

+0,75

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen eller spelar oavgjort.

Om ditt lag förlorar matchen med ett mål får du tillbaka halva insatsen.

Förlorar ditt lag med fler än ett mål förlorar du din insats.

 

+1,0

Du vinner ditt spel om laget du spelat på vinner matchen eller spelar oavgjort.

Om ditt lag förlorar matchen med ett mål får du tillbaka hela insatsen.

Förlorar ditt lag med fler än ett mål förlorar du din insats.

 

MOBIL BETTING: betting i mobilen

 

Mobilbetting är allt vanligare idag och spelare använder idag sin mobil till att betta i mycket större utsträckning än tidigare. Med betting i mobilen så kan du alltså spela oavsett vad du befinner dig och du behöver inte sitta hemma framför datorn för att placera ett spel när andan faller på. Spelbolagen lägger idag mycket mer resurser på att erbjuda en bra mobilsida och begränsningarna brukar vara få om man jämför med deras vanliga sidor.

 

Utbudet och oddsen är densamma på mobilen som någon annanstans och det är numera väldigt enkelt att logga in med hjälp av e-legitimation. Just e-legitimationer som Trustly har blivit väldigt användbart för de som bettar med mobilen, för då behöver man inte krångla med lösenord och användarnamn som kan vara lite extra omständligt med just sin mobiltelefon. Så nu är det bara att logga in med hjälp av sitt mobila bankid och sätta igång och betta på ditt favoritlag, oavsett var du befinner dig.

 

Betting Bonus - Bästa Bonusarna

 

 

 

 

gallery/banner